Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ημερήσιο πανηγύρι ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στην Ποταμούλα...

Δεκαετίες πίσω θα μας ταξιδέψει για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρωτοβουλία πού πήρε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου,οργανώνει την αναβίωση τού ημερήσιου πανηγυριού.
Μισός αιώνας πέρασε περίπου από το τελευταίο πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Γεωργίου.Σύμφωνα με πληροφορίες  το ημερήσιο πανηγύρι ξεκίνησε μετά από την έλευση της ιεράς εικόνας  της Παναγίας της Προυσιωτίσσης στον Ενοριακό μας ναό το έτος 1948.
(Πανηγύρι έξω απο τον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ποταμούλας το 1968.)
Από το 1948 έως το 1973 περίπου
το πανηγύρι γινόταν μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του  Ναού και τον χορό ξεκινούσε ο τότε εφημέριος του χωριού μας μακαριστός π.Δημήτριος Ιωακείμ.

Πανηγύρι έξω απο τον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ποταμούλας το 1968. Πίσω αριστερά διακρίνεται ο Λάμπρος Μπακογιάννης να παίζει λαγούτο.Στο χορό ο Κώστας Λ Μπακογιάννης, Χρήστος Μακρυπούλιας και Λάμπρος Μπακογιάννης.

Μικροί μεγάλοι,  Ποταμιώτες αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών έβρισκαν καταφύγιο στο πρώτο ημερήσιο πανηγύρι της περιοχής και όλοι αντάμα καθόντουσαν να πιούν και να γλεντήσουν......
Στα μέσα τής δεκαετίας του '70 το ημερήσιο πανηγύρι σταμάτησε να διοργανώνεται στον προαύλιο χώρο τού ναού και συνεχίστηκε σε ιδιωτικούς χώρους από συγχωριανούς μας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμούλας
διοργανώνει το ημερήσιο πανηγύρι ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας,στις23/04/2018 στον προαύλιο χώρο της ταβέρνας  του κ.Σοφρώνη.Ακριβώς κάτω από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στο κλαρίνο θα ειναι ο Χρήστος Στεργιου
Στο τραγούδι η Λένα Κολοκοτρώνη και οΛάμπρος Στασινός

Για κρατήσεις ρεζερβέ μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:
Κωστας 6976977861
Βασίλης 6942865293


Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας εύχεται σε όλους Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά και προσκαλεί άπαντες την ΔΕΥΤΈΡΑ 23 Απριλίου 2018 στο χωριό μας να περάσετε μια όμορφη πανυγηρική μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: