Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Χρόνια Πολλά ΕΛΛΗΝΕΣ....Χρόνια πολλά ΕΛΛΑΔΑ...

 Εορτάστηκε σήμερα η επέτειος του ΟΧΙ στην ΠΟΤΑΜΟΥΛΑ με περιορισμένη προσέλευση Χωριανών από άλλες χρονιές .
Έγινε κατάθεση στεφάνων από την τοπική αρχή το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.Παιδιά από το χωριό  απήγγειλαν ποιήματα της Επετείου...στο τέλος κρατήθηκε το ενός λεπτού σιγής και τα παιδιά τραγούδησαν τον  Εθνικό μας Ύμνο.
Ο δάσκαλος κ. Κωστής μίλησε με ένα πύρινο και ιδιαίτερα πατριωτικό λόγο,που πραγματικά συγκίνησε όσους παρευρίσκονταν στον Ι.Ναό του Αγ.Γεωργίου.Αναφέρθηκε στην Επέτειο του ΟΧΙ και σε όσα διαδραματίστηκαν την εποχή εκείνη.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Έλληνες τιμούν όλους εκείνους που άφησαν τη βολή τους και έτρεξαν στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας για να πολεμήσουν και να υπερασπίσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας. Τιμούν όλους εκείνους που με το αίμα τους έγραψαν άλλη μία λαμπρή σελίδα της Ιστορίας της Ελλάδας.
Και έδωσε έμφαση στα θαύματα και την βοήθεια πού παρείχε η Παναγία εκείνη την περίοδο της κατοχής.
Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.



 Το τρισάγιο στο μνημείο των ηρώων...

 Ο Πρόεδρος της Δ.Δ Ποταμούλας
Ηλίας Τσούνης.
 Ο μαθητής του Δημοτικού σχολείου Φώτης Τσούνης απαγγέλλει ποίημα.

 Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου καταθέτουν στεφάνι.

 Ο συγκινητικός διάλογος μεταξύ τού ιερέα του χωριού μας,του δασκάλου και του 90 χρόνου σήμερα μπάρμπα Γιάννη Τσούνη για τις εμπειρίες που έζησε την περίοδο της κατοχής....

 Η σημαιοφόρος του Δημοτικού σχολείου 
Δώρα Τσούνη.

 Στα καφενεία του χωριού ο παραδοσιακός καφές και η παρακολούθηση της παρέλασης.

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ σε όλους τους ΠΟΤΑΜΙΩΤΕΣ και φίλους του potamoula news....

Δεν υπάρχουν σχόλια: