Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Παραμονή Χριστουγέννων στο Χωριό με (-3°) & κάλαντα μετά μουσικής...

Πάντα τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα για τα παιδιά. Στολισμένα δέντρα,πολύχρωμα λαμπάκια, τα κάλαντα, τα δώρα, οι διακοπές από το σχολειό, όλα αυτά έκαναν την αγαπημένη γιορτή των παιδιών που αργότερα θα την θυμούνται με μια γλυκιά μελαγχολία, όπως και όλα τα όμορφα πράγματα που ζούσαμε μικροί και τα βλέπαμε με μια διαφορετική, πιο αθώα ματιά.
Άσπρισαν τα πάντα στο χωριό σήμερα το πρωί,η λεγόμενη ''Τσιάφ'' έκανε την εμφάνισή της και η θερμοκρασία άγγιξε τους -3 βαθμούς Κελσίου.
Τα παιδιά του χωριού αγόρια και κορίτσια παρά το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά από νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά,με τα τρίγωνα αλλά και για πρώτη φορά φέτος με μουσικά όργανα 
χτύπησαν τα κουδούνια των σπιτιών και τις αυλόπορτες και χάρισαν μια 
νότα χαράς και αισιοδοξίας.
Τόνωσαν ακόμα περισσότερο το γιορτινό κλίμα ! Όλοι οι δρόμοι του χωριού γεμίσαν με χαρούμενες παιδικές φωνές, χαμόγελα και μουσική ! Τουλάχιστον είναι μια φωτεινή ελπίδα στην απαισιοδοξία που επικρατεί αυτές τις ημέρες.
 Τα κάλαντα ακούγονται από μικρούς και μεγάλους από αρχαιοτάτων χρόνων και έμεινα στα βάθη των αιώνων ως έθιμο και παράδοση.
''Καλήν ημέρα άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας, Χριστού τη θεία Γέννηση να πω στ΄ αρχοντικό σας. Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλη, οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρει η φύσις όλη. Εν τω σπηλαίω τίκτεται, εν φάτνη των αλόγων, ο Βασιλεύς των Ουρανών και ποιητής των όλων''.
Ευχαριστούμε τα παιδιά για τις παραπάνω φωτογραφίες που μας έστειλαν στο 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: