Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μνημόσυνο στον ήρωα πυροσβέστη Γιάννη Κωστάκη...


Με κάθε επισημότητα και τιμή έγινε χθες το πρωί το  μνημόσυνο για τον ήρωα πυρονόμο Γιάννη Κωστάκη που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στην περιοχή των Κλεισορευμάτων.
 
(Κατάθεση στεφάνου από την κ.Παπαθανάση,σύζυγο του Ήρωα Πυρονόμου)
Πυρονόμος Κωστάκης Ιωάννης
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην περιοχή των Κλεισορευμάτων το μνημόσυνο του ήρωα Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη, ο οποίος απεβίωσε εν ώρα καθήκοντος στις 28/06/2003. Τα μέλη της οικογένειάς του, όπως επίσης ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του νομού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, ο υποδιοικητής του 2/39 του Σ.Ε. Μεσολογγίου κ. Δημήτρης Σπύρου, οι αστυνομικοί διευθυντές Ακαρνανίας και Αιτωλίας κ.κ. Γιάννης Ματσούκας και Γιάννης Αγγελόπουλος αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας – Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κ. Κων/νος Καζανάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αιτωλ/νίας κ. Ηλίας Τσακίρης και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου κ. Γιώργος Βλάχος παρευρέθηκαν στο σημείο, τιμώντας τον ήρωα πυρονόμο. 
Πριν την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του πεσόντος αναγνώστηκαν οι επιστολές του αρχηγού της Ελληνικής Πυροσβεστικής και του διοικητή της Πυροσβεστικής Αγρινίου. Ο Περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας κ. Νικολόπουλος δήλωσε: «Όπως κάθε χρόνο, ήρθαμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο συνάδελφο Γιάννη Κωστάκη. Αυτός και όλοι οι συνάδελφοι στην προσπάθειά τους να σώσουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών έδωσαν το πολυτιμότερο που υπάρχει, την ζωή τους. Οι συνάδελφοι αυτοί είναι παράδειγμα προς μίμηση, ηρωισμού και αυτοθυσίας. Η θυσία τους δεν πάει χαμένη, όλοι μας ακολουθούμε το παράδειγμά τους».
koi-mnhmeio-pesonton-pyrosveston4
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Μπόκας δήλωσε: «Γιορτάζουμε τους ήρωες όλων όσων έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Έχουμε έναν ήρωα στην περιοχή μας, τον Πυρονόμο Ιωάννη Κωστάκη.  Το 2003 στην προσπάθειά του να ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου σε ένα δύσκολο συμβάν ανατράπηκε το όχημά του. Ήταν ένας πολύ άξιος συνάδελφος και άνθρωπος. Απονέμουμε πάντα τιμή και θα μείνει πάντα αξέχαστος». 

Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου δήλωσε: «Η πολιτεία, το πυροσβεστικό σώμα τιμούν τους ήρωες, ένας απ’ αυτούς ήταν ο Πυρονόμος Ιωάννης Κωστάκης που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Τιμή στους ήρωες πυροσβέστες, τιμή στους συγγενείς τους και το πυροσβεστικό σώμα».

Ο πατέρας του ήρωα πυρονόμου δεν θέλησε να δηλώσει κάτι άλλο, αλλά ευχαριστεί  όλους για την παρουσία τους και για την τιμή που αποδίδουν στο παιδί του.

Κων/νος Χονδρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: