Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ξύπνησαν μνήμες του 2008 στην Ποταμούλα απ'την προχθεσινή βροχόπτωση (Γράφει ο Κων/νος Χονδρός)

Κάτοικοι φοβούνται για την ζωή τους, αφού ο χείμαρρος κάθε φορά πνίγει τις αυλές τους και τα υπόγειά τους
Προβλήματα στην Ποταμούλα
από την προχθεσινή δυνατή βροχόπτωση
Καταστράφηκαν οι αγροτικοί δρόμοι και δημιουργήθηκαν προβλήματα σε σπίτια. Ξύπνησαν μνήμες του 2008 όπου είχαν χαθεί δύο ανθρώπινες ζωές. 
Στον πρώην δήμο Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου, στην Ποταμούλα, προχθές προκλήθηκαν αρκετά και σοβαρά προβλήματα. Με την πρωινή δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ποταμούλας κ. Ηλία Τσούνη, καταστράφηκαν εντελώς οι αγροτικοί δρόμοι και δημιουργήθηκαν προβλήματα σε 3 σπίτια και σε υπόγεια.
(Τα νερά του χειμάρρου στο χείλος του αντιπλημμυρικού έργου στην γέφυρα)

Ο κ. Τσούνης, εντοπίζει το πρόβλημα στην γέφυρα του χωριού. Πριν 2 χρόνια, όπως ο ίδιος δηλώνει, η ΔΕΚΕ έκανε παρεμβάσεις για την στήριξη της γέφυρας, στενεύοντάς την κατά το ήμισυ, δημιουργώντας έτσι τα προβλήματα μετά από κάθε δυνατή βροχόπτωση.

Εξ αρχής, μόλις έγινε αντιληπτό τι μεγέθους προβλήματα δημιουργεί το στένεμα της γέφυρας, έγιναν αμέσως ενέργειες για την επανόρθωση του λάθους, το οποίο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής και τον πρόεδρο της Ποταμούλας είναι παιδαριώδες. Προχθές, μετά τα προβλήματα της δυνατής βροχόπτωση , τα οποία έφεραν στην μνήμη τις ημέρες του 2008, όπου τότε στην Ποταμούλα εκτός από τα απροσπέλαστα προβλήματα χάθηκαν και δύο ανθρώπινες ζωές, οι κάτοικοι είδαν και πάλι τον ίδιον χείμαρρο να ξεχειλίζει.
Το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάστηκε προ ενός έτους βοήθησε, αποτρέποντας την κατάσταση να διογκωθεί, καθώς αν η βροχή είχε συνέχεια και φούσκωνε περισσότερο ο χείμαρρος θα κινδύνευαν και άλλα σπίτια, τουλάχιστον 6, όπως τονίζει ο κ. Τσούνης. Οι κάτοικοι των σπιτιών πέριξ του χειμάρρου ανησυχούν για την ζωή τους, καθώς πάντα τα νερά κάθε φορά που σημειώνεται δυνατή βροχή μπαίνουν στις αυλές τους και τα υπόγεια των σπιτιών τους.
4
Επί τόπου έφτασε επίσης και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Ανδρέα Καλαμπαλίκη και Νίκο Γκρίζη, όπως επίσης και τον δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων κ. Κώστα Σοφρώνη.
Ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε: «Ο δήμος κινητοποιήθηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δυστυχώς όμως οι νεροποντές «αποκαλύπτουν» κακοτεχνίες .

Είμαι ανήσυχος ότι μπορεί να ξανασυμβεί υπερχείλιση σε  μια αντίστοιχη νεροποντή. Βέβαια χρειάζεται πολύ δουλειά,  διότι διαπιστώσαμε  παράνομη ρίψη μπαζών  και σκουπιδιών σε πολλά σημεία , χείμαρροι που θα έπρεπε μήνες πριν να έχουν καθαριστεί και βεβαίως  έργα που  δεν έγιναν στο παρελθόν και που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις πλημμύρες   και τις καταστροφές στις περιουσίες των συμπολιτών μας ».
3
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε καταγραφή των προβλημάτων που προέκυψαν, ενώ τα μηχανήματα του δήμου προσέτρεξαν σε βοήθεια, ενώ θα αποκαταστήσουν άμεσα και τους αγροτικούς δρόμους, κάτι που επαλήθευσε και ο πρόεδρος της Ποταμούλας, ο οποίος δήλωσε επιπλέον: «Αρκούν 30 λεπτά δυνατής βροχής για να δημιουργηθούν προβλήματα στο σημείο και την περιοχή».
http://sinidisi.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάαλα, όταν θα ρίξει τη βροχή του 2008, χαιρέτα μας τον πλάτανο με τα μισοέργα του Δήμου. Αυτή ήταν το μισο ή και λιγώτερο του 2008