Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Τσιούνης: Πρωτοπόρος στην καλλιέργεια μανιταριών pleurotus στο Χωριό μας...

Αγρότης και παράλληλα έμπορος έγινε ο Ποταμιώτης κ.Γιάννης Τσιούνης, εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 Εδώ και μερικούς Μήνες καλλιεργεί, μεταποιεί και εμπορεύεται μανιτάρια πλευρώτους, ενώ δεν λείπουν τα σχέδια για την επέκταση της μικρής αγροτικής επιχείρησής του.
Αν και διαθέτει επιχείρηση στο Χωριό (Καφέ-Fast food),αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη γη, έκανε αίτηση για το πρόγραμμα, ενώ έψαξε πάρα πολύ για το τι θέλει να καλλιεργήσει.

 Στη συνέχεια, αναζήτησε το κατάλληλο μέρος στις δικές του εκτάσεις γης που διαθέτει στο Χωριό «Τότε σκέφτηκα πως ακόμα και να μην πετύχει θα είμαι αναπαυμένος με την συνείδησή μου ότι προσπάθησα », σημειώνει ο κ. Τσιούνης στο «Potamoula News».
 Για τη βιολογική καλλιέργεια των μανιταριών πλευρώτους διαμόρφωσε έναν υπάρχοντα χώρο. 
Με αποτέλεσμα να τροφοδοτεί σταθερά με φρέσκο προϊόν αρκετά εστιατόρια,καταστήματα μαναβικής και super market στα περίχωρα και στην Πόλη του Αγρινίου και σιγά σιγά με επέκταση και σε άλλα σημεία της Ελλάδας,των οποίων την επεξεργασία επιμελείται ο ίδιος,με τις επίσημες ετικέτες της Επωνυμίας,με Αρ.Μητρ.Παραγωγής, για να μπορούν να τοποθετηθούν νόμιμα σε κάθε ράφι.

«Ήθελα να ασχοληθώ με την φύση και την καλλιέργεια,οραματίστηκα κάτι και τώρα τελειοποιείται», εξηγεί στο «Potamoula News» ο Γιάννης Τσιούνης, ο οποίος, μέσα σε μερικούς μήνες έμαθε όχι μόνο πώς να είναι ένας επαγγελματίας αγρότης, αλλά και έμπορος. Φυσικά, οι δυσκολίες δεν λείπουν, όταν είσαι και παραγωγός και επιχειρηματίας.


 Τονίζοντας πως η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών δεν έχει αφήσει και πολλά περιθώρια μεγάλης επέκτασης της υπάρχουσας επιχείρησης, Όπως εκτιμά ο ίδιος, εάν η αγορά ήταν λίγο καλύτερη, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα και για τον ίδιο.
Στόχος του, τώρα, είναι να αυξήσει σιγά - σιγά τις παραγωγές του και να διευρύνει την γκάμα προϊόντων που προσφέρει. «Η εργασία είναι ήρεμη και το εισόδημα καλό», σημειώνει.
Δίνοντας έτσι και σε άλλους την ιδέα αλλά και την παρότρυνση να ασχοληθούν με τις βιολογικές καλλιέργειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: