Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο Μοσχολιός στα Παρακαμπύλια...


Από τη Δημοτική Ενότητα Παρακαμπυλίων συνέχισε χθες τις περιοδείες του ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία», Παύλος Π. Μοσχολιός, έχοντας μαζί του δημοτικούς συμβούλους και προέδρους τοπικών κοινοτήτων, καθώς και υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξής του.
παρακαμπύλια_2
Περιόδευσε στα τοπικά διαμερίσματα της περιοχής και συζήτησε με τους δημότες για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, και συγκεκριμένα σε Σίδηρα, Αγαλιανό, Ψηλόβραχο, Χούνη, Άγιο Βλάσιο, Πεντάκορφο, Αμπέλια, Κυπάρισσο και Σαργιάδα
Ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στα τοπικά θέματα, αλλά και στη γενικότερη πολιτική του δήμου για την ευρύτερη περιοχή, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι υπηρεσίες του δήμου, παρά τους μειωμένους πόρους να παρέχουν υποστήριξη, ώστε να μη θιγεί η ποιότητα ζωής των δημοτών.
 παρακαμπύλια_7
Στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία σε ένα πλήθος από φίλους και υποστηρικτές του στην Ποταμούλα, όπου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συγκέντρωση, ευχαριστώντας και λέγοντας ότι είναι τιμή του να τον υποδέχεται τόσος κόσμος, σε τέτοιες εποχές.
 παρακαμπύλια_1
«Με την παρουσία σας σήμερα εδώ επιβεβαιώνετε με τον καλύτερο τρόπο την αμοιβαία σχέση που έχουμε χτίσει μετά από 3,5 χρόνια, που ήταν τα πιο δύσκολα για να είσαι δήμαρχος, όπως άλλωστε και για κάθε πολίτη, στη χώρα», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αγρινίου και συνέχισε: «Πλήρωσαν και οι δήμοι την κρίση. Αρκεί να σας αναφέρω ότι το 2011 είχαμε 4,5 εκατομμύρια ευρώ από κρατικούς πόρους (ΣΑΤΑ) και τώρα αυτά έχουν φτάσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για όλο τον δήμο.
 παρακαμπύλια_4
  Το πρωτογενές πλεόνασμα, που ανακοινώθηκε, προήλθε και από τη δραστική περικοπή πόρων στην Αυτοδιοίκηση. Αλλά εμείς με νοικοκυροσύνη και οικονομία αντεπεξήλθαμε, την ώρα άλλοι δήμοι δεν είχαν να πληρώσουν το προσωπικό τους, παρότι είχαμε να εξυπηρετήσουμε συνεχώς και πολλές οφειλές των πρώην δήμων, όπως ξέρετε. Η μόνη πηγή που είχαμε ήταν τα ευρωπαϊκά χρήματα και η Ποταμούλα βγήκε κερδισμένη από αυτό.
 παρακαμπύλια_3
 Όταν χάθηκαν δύο ζωές από πλημμύρα, υποσχεθήκαμε ότι θα φτιάξουμε το αντιπλημμυρικό έργο γιατί, αν η ζωή και η περιουσία δεν είναι ασφαλής, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά ανάπτυξη. Και μετά από 3 χρόνια το έργο ήταν έτοιμο παρότι χρειάστηκε να γίνουν τα πάντα από το μηδέν». Επιπρόσθετα, ο κ. Μοσχολιός υπερτόνισε το γεγονός ότι ο δήμος Αγρινίου αγωνίστηκε με σθένος και κατάφερε να δημοπρατηθούν τα 7 πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου Αγρίνιο– Καρπενήσι, ενώ ως επόμενο στόχο της Δημοτικής Αρχής έθεσε την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης μέχρι τη διασταύρωση Αμπελίων και την ένταξη του έργου στο επόμενο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020).
παρακαμπύλια_5
Εξάλλου, ο κ. Μοσχολιός ανέφερε ότι ο δήμος Αγρινίου είναι πρωταθλητής σε δημοπρατημένα έργα στη χώρα με 162 εκατομμύρια ευρώ «όπου άλλα τελείωσαν, άλλα εκτελούνται και άλλα είναι σε τελικές διαδικασίες με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε: «Ο κόσμος πια δεν θέλει λόγια, αλλά έργα. Θα μας ρωτήσει όλους τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και ζητάμε τη ψήφο του. Όλοι έχουμε την ιστορία μας και θα πρέπει να δείξουμε τι έχουμε κάνει γι’ αυτό τον τόπο. Δεν μπορείς να ζητάς τη ψήφο του κόσμου κάθε 4 χρόνια, για τη Βουλή, την Περιφέρεια, τη νομαρχία, τον δήμο και μετά να είσαι απών και να μην παίρνεις καμιά θέση για τα όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Κάποιοι άλλοι, δε, υπήρξαν σφοδροί πολέμιοι του μεγάλου και ισχυρού Αγρινίου, έχοντας διοικήσει έναν μικρότερο Δήμο, και παραδίδοντάς τον ουσιαστικά με μηδενικό ταμείο, υπερδανεισμένο και με πολλά χρέη σε ιδιώτες».
παρακαμπύλια_6
Ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία», Παύλος Π. Μοσχολιός, τόνισε ότι υπάρχουν εκλογές για να εκφραστεί ο καθένας πολιτικά, ο δήμος θέλει συναίνεση και λύσεις με ανθρώπους με εμπειρία, γνώση και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώντας, τέλος, τους πολυάριθμους φίλους του δεσμεύτηκε: «Θα είμαστε και πάλι πρωταθλητές στο νέο ΕΣΠΑ. Είμαστε έτοιμοι και κάνουμε προτάσεις για να συνεχίσουμε την πορεία προς τα εμπρός».

www.mosholios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: