Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Εορταστικό χρώμα στην Ποταμούλα…




 
Ο μήνας των Χριστουγέννων βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και όλες οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας ντύθηκαν γιορτινά για να δώσουν έναν τόνο χαράς και αισιοδοξίας στους πολίτες, σε μια περίοδο που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Τα πρώτα κρύα βρίσκουν πολλούς σε πυρετό προετοιμασιών για τα φετινά Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους. Φέτος οι γιορτές δεν θα είναι το ίδιο λαμπερές και πολυέξοδες, όπως συνηθιζόταν κάποτε. Λόγω κρίσης  ακόμα και οι δαπάνες των Δήμων για τους στολισμούς είναι μειωμένες στο ελάχιστο, γιατί φέτος για πρώτη φορά η πλατεία του χωριού μας δεν φωταγωγήθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο πλέον δεν υπάρχει εκεί!!!
 Όμως παρόλα  αυτά οι περισσότεροι δεν πτοήθηκαν και στόλισαν με χρωματιστά λαμπιόνια τα μπαλκόνια και τις αυλές των σπιτιών τους, έφτιαξαν  τα καθιερωμένα μελομακάρονα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Δείτε μερικά από τα σπίτια στο Χωριό στολισμένα, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια σε νέους και ηλικιωμένους που μένουν και ζουν μόνιμα εκεί, αλλά και για όσους θα έρθουν να περάσουν και φέτος τις γιορτές στο Χωριό μας.


 Όπως διαπιστώνει κανείς τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα για πολλούς συνανθρώπους μας, από πολλές απόψεις.  Τα παιδιά γύρω μας είναι μια ευχάριστη νότα στην όλη μουντή ατμόσφαιρα. Χαίρονται και γελάνε κοιτώντας τις πολύχρωμες μπάλες και τα επιβλητικά  στα ματάκια τους δέντρα, περιμένοντας τα δώρα από τον Αγ. Βασίλη και ελπίζοντας να κάνει τις ευχές τους  πραγματικότητα. Και όταν τα βλέπεις πάλι να χαζεύουν με τα φωτάκια χάσκοντας, ξεκλέβεις λίγη παιδικότητα και χαμογελάς κι εσύ δίχως να έχεις εμφανή λόγο, μα στην ουσία νοσταλγείς τα χρόνια που ήσουν εσύ σε αυτή την θέση.

  
Ας προσπαθήσουμε για λίγο να χαρούμε, να νιώσουμε ξέγνοιαστοι, να γίνουμε ξανά παιδιά. Έρχονται Χριστούγεννα και  τα Χριστούγεννα τα παραμύθια αναπνέουν και η παιδικότητα ξυπνάει μέσα μας. Που ξέρετε, ίσως φυσήξει λίγη αύρα παραμυθιού και από εδώ και όλα γίνουν καλύτερα! 
Ίσως όλα μια μέρα να γίνουν όπως πρώτα..



 Να και ένα όμορφο ποίημα που βρήκαμε στο ''blogger potamoula'' που μιλάει για την γιορτή των Χριστουγέννων
που αλλού?
  Στο Χωριό μας....





Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΖΟΥΜΕ,  
ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ.

  ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ,
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ.

ΒΑΛΤΕ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΒΕΡΑΝΤΕΣ,
ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ.

ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΟΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ,
ΟΠΩΣ Τ'ΑΣΤΕΡΙΑ Τ'ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΩΡΑΙΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ,
ΟΠΩΣ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ.

ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΝΟΗ ΜΑΣ,
ΓΕΥΣΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΛΟΙ  Θ'ΑΡΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑ,
ΝΑ ΦΑΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ

 ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΤΕ,
ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΜΕ ΡΕΓΟΥΛΟ ΝΑ ΦΑΤΕ.

 ΧΩΡΙΑΝΟΙ  ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ,
ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: