Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΠΝΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ...ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!


Τα πρώτα κρύα του χειμώνα φαίνεται ότι ξεκίνησαν… απο σήμερα, έφεραν τις οικογένειες γύρω από την εστία του τζακιού για να ζεσταθούν.Άναψαν τα τζάκια και τις σόμπες οι Ποταμιώτες.
 Αισθάνθηκαν για τα καλά την ψυχρή υγρασία,αφού η σημερινή βροχή έκανε αισθητό το κρύο  και δημιούργησε μια καθαρά  χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα όλες τις ώρες της ημέρας με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται επιτέλους σε χειμωνιάτικα επίπεδα.

ΚΑΛΟ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ.....
Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέθοδο που χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια πριν και βασίζονταν στην γνώση κάποιων ανθρώπων να ερμηνεύουν κάποια σημάδια του ορίζοντα, ο καιρός για τους χειμερινούς μήνες του 2013-2014, δηλαδή τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο αλλά και τον Φεβρουάριο, θα κυλίσει κυρίως με πολύ κρύο και πολύ ενισχυμένους βοριάδες.

Όσον αφορά τα χιόνια, αυτά σύμφωνα με τα μερομήνια...
, δεν θα είναι πολλά μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά θα είναι αρκετά μέσα στον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ουσιαστικά, επικεντρώνονται στο πολύ κρύο που θα επικρατεί στη χώρα μας λόγω των παγερών ανέμων μέσα στους παραπάνω μήνες.

Μιλάνε για χιονοπτώσεις όχι στις αρχές του Ιανουαρίου και του Φεβρουάριο, αλλά για χιονοπτώσεις μετά τις πρώτες ημέρες των μηνών αυτών. Ειδικά για τον Ιανουάριο, τονίζουν ότι παρά το ότι θα αρχίσει σχετικά με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο καιρός μέσα στο μήνα θα αλλάξει απότομα με πολύ κρύο, παγερούς βοριάδες και χιόνια σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πάνω κάτω λοιπόν, και τα μερομήνια συμφωνούν με τα προγνωστικά στοιχεία που αναλύουμε εδώ και 2 μήνες. Τη φύση φυσικά κανείς δεν μπορεί να τη προβλέψει, ωστόσο αρκετοί ενδιαφέρονται για το πως περίπου θα κυλίσει ο χειμώνας φέτος, οπότε και εμείς σας δίνουμε μία γεύση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

dzf96e.jpg

Βροχές με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα έχουμε το πρώτο 15ημερο σε όλη σχεδον την χώρα.Απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη συνέχεια με κακοκαιρία και χιόνια στα ορεινά μέχρι το τέλος του μήνα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

29nb420.jpg

Χαμηλες θερμοκρασίες θα επικρατούν σε ολη σχεδόν την χώρα με χιόνια κυρίως στην βόρεια και κεντρική,όλη την διάρκεια του μήνα με μικρές εναλλαγές του καιρού καθώς και δυνατούς ανέμους.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

2enazav.jpg

Αρχίζει ο μήνας με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά γρήγορα έχουμε απότομη πτώση της θερμοκρασίας με δυνατούς ανέμους και χιόνια σε όλη σχεδόν την χώρα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

33bk9z8.jpg

Αρχίζει με χειμωνιάτικο καιρό σχετικά ήπιο για να συνεχιστεί με ισχυρούς βοριάδες κρύο και χιόνια κυρίως στην βόρεια ανατολική και κεντρική χώρα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

rvyhd4.jpg

Αρχίζει με σταδιακή βελτίωση του καιρού με μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων και ηλιόλουστες μέρες προς το τέλος του μήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: