Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ « ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»


Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο « ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ 
ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός,είχε επισκεφθεί το χώρο του έργου τον περασμένο Μήνα,συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας κ. Ηλία Τσούνη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και από τον ανάδοχο εργολάβο κ.Μιχαήλ Μακρυπούλια και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την σημαντική πρόοδο των εργασιών. Η συνολική
προβλεπόμενη δαπάνη κατασκευής και λειτουργίας του έργου ανερχόταν στο ποσό του 1.648.000,00 € και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, έγινε η κατασκευή των απαιτούμενων έργων διευθέτησης των χειμάρρων Πλατανόρεμα και Κυπαρισόρεμα που διασχίζουν την Τοπική Κοινότητα Ποταμούλας.Οι παρεμβάσεις έγιναν σε τέσσερις θέσεις (τρεις θέσεις στο χείμαρρο Πλατανόρεμα και μια στο Κυπαρισόρεμα).Ολοκληρόθηκαν και τα δύο γεφύρια και έτσι πλέον οι δύο οικογένειες δεν θα έχουν το φόβο του αποκλεισμού απο την διέλευση του χειμάρρου.Ο κ.Μιχαήλ Μακρυπούλιας (ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)  ο Ανάδοχος του έργου και ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού μας,έκανε τ'αδύνατα δυνατά και με τοπικιστικό ζήλο,κατάφερε να αποπερατώσει το έργο μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα,προτού αρχίσουν οι πρώτες βροχές τού Χειμώνα.Έδειξε εμπράκτως την Αγάπη και το ενδιαφέρον και το πόσο νοιάζεται για τον τόπο του,αφού ήταν παρών επί καθημερινής βάσης επιτηρώντας το έργο με τον Τελειομανή χαραχτήρα του,αλλά και την  Υπευθυνότητα που τον διακατέχει,σ'ένα έργο που θ΄αφήσει την σφραγίδα του!!!
Ευχή όλων μας είναι να μήν συμβεί ποτέ ξανά,κακό στο χωριό μας.Και ας έχουμε πάντα στήν μνήμη μας τούς δύο αδικοχαμένους Συγχωριανούς μας,που χάρι σ'αυτούς ευαισθητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και σήμερα έχει γίνει το ΑΝΤΙΠΛΗΜΥΡΡΙΚΟ ΕΡΓΟ στο χωριό μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: